Vaststellingsovereenkomst bij ontslag

Bij de beëindiging van een arbeidsovereenkomst kan een vaststellingsovereenkomst bij ontslag worden opgesteld.

Regeling van ontslag met wederzijds goedvinden

In de vaststellingsovereenkomst wordt ontslag met wederzijds goedvinden geregeld. Hierin worden bijvoorbeeld afspraken opgenomen over de datum waarop het dienstverband eindigt, de uitbetaling van vakantiedagen en een eventuele ontslagvergoeding.

Vaststellingsovereenkomst

Ontslag

Wanneer u ontslagen wordt kan uw werkgever u vragen om een vaststellingsovereenkomst bij ontslag te tekenen. Het is dan een goed idee om eerst juridisch advies in te winnen over uw zaak. Wellicht dat het in uw situatie beter is om uw ontslag aan te vechten. Uw advocaat kan u hierover adviseren. Onderteken niets voordat u een advocaat heeft gesproken.

U krijgt waar u recht op hebt

Advocatenkantoor Delawi is gespecialiseerd in arbeidsrecht en kan u hierin adviseren. Wanneer u besluit om akkoord te gaan en de vaststellingsovereenkomst bij ontslag te ondertekenen, kan uw advocaat deze controleren. Er wordt dan vooral gekeken of u krijgt waar u recht op hebt. Dit heeft onder andere betrekking op de hoogte van de ontslagvergoeding, de financiële afwikkeling van andere zaken zoals studiekosten, vakantiegeld en -dagen en een eventuele 13e maand. Ook wordt gekeken naar de redelijkheid van het concurrentie- en relatiebeding.

Gratis en vrijblijvende eerste afspraak

Wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met Advocatenkantoor Delawi. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 033-230 00 02 of stuur een mailtje naar info@advocatenkantoordelawi.nl. Advocatenkantoor Delawi is gevestigd in Amersfoort.

Contactformulier